Castel Grand Vin

Castel Grand Vin הינו היין האדום הראשון מבית יקב קסטל.
זני הענבים המרכיבים את היין הנם ענבי קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו וקברנה פרנק, הנבצרים מהחלקות המובחרות ביותר בכרם. היין גדל במשך כ – 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות, רובן חדשות, ועוד כ-4 חודשים במיכלי בטון לפני ביקבוקו.
Castel Grand Vin הינו יין אלגנטי וקלאסי בעל צבע עמוק, בוקה מרוכז ומורכב המלווה בטעמי פירות יער שחורים, תבלינים וטאנינים רכים (אך מוחשיים). זהו יין מאוזן הנוטה לקטיפתיות חלקה ובעל סיומת ארוכה ונקיה.
Castel Grand Vin מגיע לשיאו כ – 8 שנים לאחר שנת הבציר. מומלץ לחדרר את היין טרם ההגשה.

C BLANC DU CASTEL

הינו יין לבן, המופק מ – 100% ענבי שרדונה.
היין תוסס ולאחר מכן מתיישן במשך כשנה על משקעיו, בחביות עץ אלון צרפתיות, בסגנון בורגון.
C’ Blanc du Castel’ מאופיין בבוקה עשיר וחמאתי וחומציות מרעננת, טעמו מלא ועגול, עם קורטוב של פרי הדר, פרי טרופי צהוב ושקדים קלויים. זהו יין מאוזן היטב ובעל סיומת ארוכה ונעימה. היין מגיע לשיאו כארבע שנים לאחר שנת הבציר. טמפרטורה מומלצת להגשה 12-14 מעלות.

PETIT CASTEL

הינו היין השני מבית יקב קסטל.
זני הענבים המרכיבים את היין הנם מרלו, קברנה סוביניון ופטי ורדו.
היין גדל במשך כ-12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ועוד כ-4 חודשים במיכלי בטון לפני ביקבוקו.
ל – Petit Castel צבע הנוטה לסגול מלכותי, והוא יין בעל גוף מלא, טאנינים מעודנים ואיזון הרמוני בין טעמי העץ והפירות. היין מגיע לשיאו בין 3-5 שנים משנת הבציר. מומלץ לחדרר את היין טרם ההגשה.

ROSÉ DU CASTEL

הינו בלנד של ענבי מרלו, מלבק וקברנה פרנק, שנבצרו טרם הבשלתם המלאה.
הצבע הבהיר מעיד על סחיטה מהירה ומגע קצר של התירוש עם הקליפות.
התסיסה ארוכה מאוד בטמפרטורות נמוכות והתוצאה היא יין מרענן וקליל אך עם נוכחות מרשימה. יין הרוזה הוא בעל ניחוח פירות טרופים, ורדים ואפרסק. בפה טעמי ליצ’י, ליים, אשכולית ואפרסק.
טמפרטורה מומלצת להגשה 8 מעלות.

LA VIE ROUGE DU CASTEL

הינו בלנד פירותי ומאוזן של הזנים הגדלים בכרמי היקב שבהרי יהודה – קברנה סוביניון, מרלו, קברנה פרנק, מלבק ופטיט ורדו, בתוספת סירה.
לאחר תסיסה, היין מתיישן כשנה במכלי בטון מיוחדים, המסייעים לשמר את אופיו הפירותי והרענן במהלך תקופת הגידול. היין נמצא במיטבו במהלך שלוש השנים שלאחר הבציר, ומומלץ להגישו קריר.

LA VIE BLANC DU CASTEL

היין הינו לבן, המופק מענבי סוביניון בלאן.
היין עבר תסיסה ארוכה בטמפרטורה קרה וטיפול מוקפד במשקעים. צבעו זהוב עדין, היין רענן, בעל גוף וסיומת עשירה.
ליין ניחוח פירותי עם גוון טרופי ורעננות לימונית.
טמפרטורה מומלצת להגשה 8 מעלות.

M du Castel

M du Castel הינו יין קינוח המופק מענבי מוסקט שנבצרו בבציר מאוחר.
לאחר התסיסה היין התיישן כשנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתיות ישנות.
צבעו זהוב והוא מאופיין בבוקה עשיר של פרחים לבנים וקליפות הדרים. מתיקותו מתונה והיא מאוזנת בחמיצות בריאה – זהו יין קינוח שיתאים בהחלט גם כאפריטיף. ליין יכולת התיישנות והוא ממשיך להתפתח בבקבוק.